VERKLAPT MARKO WAAR SAINZ IN 2025 RIJDT? 'DAT VOORSTEL KONDEN WIJ NIET EVENAREN'

Helmut Marko heeft in gesprek met de Kleine Zeitung mogelijk verklapt waar de toekomst van Carlos Sainz ligt. De topadviseur van Marko kijkt ook alvast vooruit en ziet twee potentiële coureurs voor Red Bull Racing.

Het zitje van Sergio Perez is erg gewild in de Formule 1. Red Bull Racing heeft op dit moment de beste wagen in de Formule 1 en zal in 2025 hoogstwaarschijnlijk ook weer erg competitief zijn. Perez hoopt zijn eigen contract, dat aan het eind van 2024 afloopt, te verlengen, maar er zijn meer kapers op de kust.

‘’Het is duidelijk dat ‘Checo’ momenteel zijn beste seizoen heeft sinds hij bij ons is. Als hij deze prestaties kan blijven volhouden, zeker zoals die kwalificatie in Japan, dan is hij zeker de beste optie voor Red Bull in 2025. Hij is een teamspeler en heeft zich nu gerealiseerd dat zijn radicale aanpak qua setup vorig jaar de verkeerde was. Nu heeft hij een setup die veel meer lijkt op die van Max.’’

Waar rijdt Sainz in 2025?

Marko besprak eerder al de optie om Yuki Tsunoda of Daniel Ricciardo door te schuiven naar Red Bull Racing. De Australiër lijkt zich echter meer zorgen te moeten maken of hij überhaupt in de F1 kan blijven. Carlos Sainz is een andere naam die wordt genoemd, maar die is volgens Marko niet haalbaar.

‘’We praten met hem, hij heeft zijn beste seizoen in de Formule 1, maar hij heeft een erg lucratief aanbod van Audi en dat kunnen wij niet evenaren of overtreffen. We kennen hem nog van zijn tijd bij Toro Rosso toen hij naast Max reed. Het heeft hem echter heel veel pijn gedaan dat wij bij Red Bull voor Verstappen kozen en niet voor hem.’’

Lando Norris is ook geregeld genoemd als teamgenoot van Max Verstappen, maar die verlengde onlangs zijn contract bij McLaren. Hetzelfde geldt voor zijn teamgenoot Oscar Piastri. Marko stelt wel dat allebei de coureurs van McLaren interessant zijn voor Red Bull in de toekomst.

2024-04-18T06:21:45Z dg43tfdfdgfd